0 produse

Nu aveti nici un produs in cosul de cumparaturi.

{ Bucureşti: 10 RON }
{ România: 15 RON }

Livrare gratuită în Bucureşti pentru comenzi mai mari de 200 RON sau 400 RON in ţară.

Trabucul.ro

{ Telefon 0737.730.770 }

Ghid de alegere a trabucurilor

Trabucurile sunt produse in diverse forme, marimi si culori. Adesea este dificil ca un fumator de trabucuri sa dobandeasca o intelegere deplina a modului in care acesti factori afecteaza gustul. Forma unui trabuc este probabil cel mai greu de descris, deoarece nu exista standarde prestabilite, care sa fie folosite de producatorii de trabucuri. De obicei cel mai bine este sa isi aminteasca forma scrisa pe cutie pentru a sti ce fumeaza.

Marime si Forma

Marimea celor mai fine trabucuri din lume variaza de la aproape 9 x 64 (marimi in inch, pe plan mondial) pana la aproximativ 4 x 30. Primul numar se refera la lungimea trabucului, masurata in inch; al doilea este calibrul inelului sau grosimea trabucului, masurat in 1/64 inch.

Majoritatea fumatorilor de trabucuri graviteaza spre o anumita marime, asa ca, in considerarea calitatii si consistentei gustului si aromei unui trabuc, simtul comparatiei poate deveni confuz si va fi dificil de judecat corect daca nu fumati marimea cu care v-ati obisnuit.

Acelasi amestec are un gust diferit in marimi diferite, uneori foarte diferit, datorita marimii inelului si a lungimii. Un calibru de inel mare, 50 sau 52, produce o cantitate imensa de fum comparativ cu un 28, 36 sau chiar un 42.

  • • Calibru de inel - Masiv: toate trabucurile cu un calibru de inel de 45 si peste 45.
  • • Calibru de inel – standard: toate trabucurile cu un calibru de inel de 40 pana 44, inclusiv.
  • • Calibru de inel – suplu: toate trabucurile cu un calibru de inel de 39 si sub 39.

Lungimea si calibrul inelului

Marimea se masoara prin lungime si calibrul inelului (diametrul trabucului). trabucul cu un calibru de inel mai mare va avea o aroma mai plina si mai complexa, va produce mai mult fum comparativ unui trabuc cu un calibru de inel mai mic.

Cu cat este mai mare calibrul de inel, cu atat mai mari vor fi posibilitatile producatorului de trabucuri de a amesteca si a combina diferite tipuri de frunze.

O unitate de inel este echivalenta cu 1/64 inch. Cateva dintre cele mai des intalnite sunt:

  • • Panatela (6 1/2 x 35)
  • • Robusto (4 1/2 x 50).
  • • Churchill (7 1/4 x 48)
  • • Corona (5 3/4 x 42)
  • • Double Corona (6 1/2 x 48)
  • Ghid de Alegere a Trabucurilor

Culoare si invelis

Si culoarea joaca un rol important in alegerea trabucurilor. Invelisul e ceea ce se vede cand priviti un trabuc si joaca un rol important in savoarea acestuia. De asemenea, aveti grija sa nu fie prea uscat, prea rigid sau prea moale.

Inainte de a-l cumpara, verificati-l de fisuri sau sa nu aiba invelisul defect. De obicei invelisul este descris prin tara de origine sau culoare:

  • • Claro (bronz deschis)
  • • Maduro (cea mai inchisa nuanta de maro)
  • • Oscuro (negru)
  • • Colorado (reddish dmaro roscat inchis)
  • • Colorado Maduro (maro inchis)
  • • Colorado Claro (maro de mijloc)
  • Ghid de Alegere a Trabucurilor