0 produse

Nu aveti nici un produs in cosul de cumparaturi.

{ Bucureşti: 10 RON }
{ România: 15 RON }

Livrare gratuită în Bucureşti pentru comenzi mai mari de 200 RON sau 400 RON in ţară.

Trabucul.ro

{ Telefon 0737.730.770 }

Cum se fumeaza un trabuc?

Fumatul de trabucuri e o cultura in sine si, pentru a va bucura pe deplin de un trabuc, trebuie sa stiti cum sa il taiati, sa il aprindeti si, in final, cum sa il fumati.

Alegerea trabucului

taierea trabucului

Scopul taierii trabucului la capat: de a crea o deschidere suficient de mare cat sa se poata fuma confortabil, pastrand, in acelasi timp, forma trabucului. si cum se face? Nu, muscarea trabucului nu e metoda de taiat. Nu doar ca este ineficienta, din vreme ce dintii nu sunt unelte de taiat, dar nu veti arata deloc a aficionado cand scuipati bucata de tutun ramasa in gura.

Taietura dreapta (cea mai recomandata): folositi un accesoriu, cum ar fi un cutter de trabucuri, cu o singura lama si taiati orizontal capatul printr-o singura „lovitura” (stil ghilotina). Folosind o singura miscare rapida, reduceti posibilitatea de a rupe invelisul trabucului.

Inainte de a taia, apropiati lama de trabuc – doar cat sa il atinga – pentru a va asigura ca lama este corect pozitionata si indreptata spre punctul care trebuie de pe trabuc. tinta este chiar locul in care capatul trabucului se uneste cu invelisul, lasand destul spatiu pentru a va asigura ca ramane o lungime suficienta din capatul trabucului in jurul invelisului, cat sa il impiedice sa cada.

Folosind un cutter cu doua lame, sporesc sansele de a realiza o taietura curata si este mai putin probabil ca veti rupe invelisul cu lama, din vreme ce taierea are loc simultan din ambele laturi.

O alta metoda sugerata pentru taierea trabucului este de a-l pune pe masa si de a trece trabucul, la nivelul mesei, prin cutter.

  • Smoking Guide

aprinderea trabucului

Acum ca l-ati taiat, nu va mai ramane altceva decat sa il aprindeti. Grozav, dati-i foc ... stati, nu e chiar usor, ca de altfel orice altceva legat de trabucuri. stiu, stiu, merita totusi. Consensul general: expunerea direct la flacara il va incinge prea tare si trabucul se va strica.

Amintiti-va ca trebuie sa aprindeti complet si egal capatul trabucului. Cea mai usoara cale este de a va uita la el cand il aprindeti. scoateti-l din gura si aprindeti-l in fata dumneavoastra, unde il puteti vedea la capat. Odata ce pare ca s-a aprins uniform, trageti cateva fumuri. apoi verificati din nou capatul aprins. Daca tot mai este aprins inegal, cea mai buna cale de a uniformiza jarul este de a roti trabucul in timpul aprinderii. Odata ce ati reusit aprinderea uniforma, a venit vremea sa va relaxati, sa deschideti o sticla de bautura savuroasa si sa va bucurati de placerea fumului, pentru ca, sa fim seriosi, a fost ceva chin pana am ajuns aici.

Daca folositi chibrituri, sa fie dintr-acelea lungi. Cu cele scurte este greu de aprins un trabuc, mai ales la primele tentative. incercati sa gasiti chibrituri fara sulf sau asteptati pana se arde sulful inainte de a aprinde trabucul.

Fumarea trabucului

Eticheta cere indepartarea benzii dupa ce fumati un timp dintr-un trabuc. Motivul pentru a o pastra pe trabuc inainte de a-l fuma este de a preveni ruperea tutunului, dar, odata aprins, nu mai aveti nevoie de ea. Bucurati-va si savurati trabucul, dar nu inhalati! Dupa aproximativ 12 fumuri, indepartati eticheta, care probabil oricum sta sa cada din cauza caldurii generate.

Asa ca relaxati-va, cu trabucul intr-o mana si un pahar cu porto, coniac, bourbon/scotch, vin (de preferat Cabarnet sauvignon sau Mourvedre) in cealalta. Fara sa va dati seama, veti ajunge sa discutati despre umidoare si havane toata noaptea. Nu este nevoie sa stingeti trabucul, ceea ce majoritatea nu stiu sau uita. Lasati-l sa se „odihneasca” dupa ce si-a indeplinit scopul. se va fuma de la sine. Lasati-l sa se stinga cu demnitate.